לעמוד הבית האוניברסיטה העברית בירושלים הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה

דבר ראש החוג

החוג לביוכימיה ומדעי המזון של האוניברסיטה העברית מציע תכנית לימודים איכותית, מגוונת, ובעלת אוריינטציה יישומית בתחום הביוכימיה ומדעי המזון ברמות בוגר, מוסמך ודוקטור, וכל זאת באווירה הביתית של הפקולטה לחקלאות ברחובות. החוג הוא בעל היסטוריה ומורשת של מצוינות ונחשב בין המובילים בתחומו.

תכנית ההוראה כוללת מגוון של קורסים ברמה ובאיכות המקבילה למוסדות ההוראה המובילים בעולם. חלקה הראשון של תוכנית הלימודים לתואר בוגר מוקדש ללימודי יסוד מעמיקים בכימיה, בביוכימיה, במתמטיקה ובפיסיקה. בהמשך ניתן ללמוד קורסים מתקדמים בביוכימיה, ובטכנולוגיה של מזון. החוג מונה כתריסר חברי סגל אקדמי בכיר, כולם בעלי תואר דוקטור מהטובות שבאוניברסיטאות העולם. החוג מציע אפשרות להתמחות בחטיבת "חקלאות ואיכות הסביבה" או "חקלאות כלכלה ושיווק".

הלימודים לקראת תואר בוגר במדעי החקלאות בתחום ביוכימיה ומדעי המזון עוסקים בטיפול בתוצרת חקלאית מהשדה ועד לצרכן. הנושאים העוסקים במדעי המזון כוללים הנדסת מזון, אנליזה של מזון, כימיה של מזון, פיסיקה של מזון, וביוכימיה. בנוסף, נלמדים הנושאים הבאים: הכנת מזון, אריזה, אחסון, טכנולוגיה של מזון והיבטים נוספים כמו ביוטכנולוגיה, טכנולוגיה של בשר, ייצור יין, טכנולוגית ייצור בתעשיית השמנים, טכנולוגית אפיה, טיפול במים, ושימוש בפולימרים בתעשיית המזון.  

מטרת הלימודים לתואר בוגר בחוג היא להקנות לתלמידים הכשרת יסוד המתאימה לתעסוקה בתעשיית המזון ובמחקר ביוכימי. בנוסף לכך בוגרי החוג יקנו בסיס איתן במדעים בסיסיים ויישומיים, כבסיס להמשך ללימודים לתארים מתקדמים. הודות להכשרה הרב-גונית שתלמידי החוג לביוכימיה ומדעי המזון, הם נקלטים לאחר סיום לימודיהם באקדמיה ובתעשיית המזון על כל ענפיה.

כאמור, בפני הבוגרים פתוחות אפשרויות רבות להמשך לימודים לתארים מתקדמים, במסגרת החוג או באוניברסיטאות אחרות בארץ ובעולם. בנוסף, הבוגרים יכולים לעבוד בתעשיית המזון בעיבוד, אחסון ואריזה של מזון. אפשרויות התעסוקה לבוגרי החוג הן מגוונות ביותר: טכנולוגים של מזון בענפי המזון השונים, פיתוח מוצרי מזון, יבוא חומרים לתעשיית המזון, תועמלנים בתעשיית המזון והתרופות, ביצוע מבחני מזון, עבודה במפעלי ביוטק.

תלמידים לתואר "מוסמך" ו"דוקטור" כותבים עבודות גמר בהנחיה צמודה של אחד או יותר מחברי הסגל בתחום ביוכימיה ומדעי המזון. תחומי המחקר מגוונים וכוללים מחקרים ביוכימיים ומחקרים בתחום המזון והתזונה.

יו"ר החוג: פרופ' מאשה ניב
מזכירות החוג: גב' הדס לביא
טלפון: 08-9489259
פקס: 08-9363208

 

© כל הזכויות שמורות לאוניברסיטה העברית בירושלים ק.ג. עיצוב - בניית אתרים