logo
 

ניתן לבחור מנחה מבין כלל החוקרים בפקולטות הניסוייות:
ראו רשימת חוקרים מכל הפקולטות

או מבין החוקרים הרשומים כחברי החוג לביוטכנולוגיה:
הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה - רחובות

פרופ' חגי אבליוביץ, המחלקה לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
hagai
  1. התפקיד של תגובות להרעבה לחנקן בשמרים, בתהליכי תסיסה תעשיתיים.
  2. מנגנון התגובה של שמרים למשמרי מזון כגון: חומצה בנזואית וחומצה סורבית.
  3. ביטוי של מסלולים מטבוליים הטרולוגיים בשמרים.
  4. תגובות להרעבה בתאים אאוקריוטיים.
  5. ביולוגיה של התא וגנטיקה של שמרים.
פרופ' צח אדם, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
  תהליכי פירוק חלבונים בכלורופלסטים.
Molecular Cloning, Recombinant DNA, Protein expression +purification, plant transformation.
ד"ר נעמי אורי, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
 
  1. התפתחות צמחים.
  2. גנטיקה.
דר' יונתן אלקינד, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
 
  1. סימון ( Tagging) ובידוד גנים כמותיים ואיכותיים בעגבנייה.
  2. ביטוי כמותי של גנים טרנסגנים.
  3. השתק.ג.ים בצמחים טרנסגנים.
ד"ר דני אשל, מינהל המחקר החקלאי, מכון וולקני
 
  1. חקר פרוטאומי של תהליך ההתעוררות מתרדמה ונביטה של ירקות שורש
  2. חלבוני תשמורת ומעורבותם במנגנוני הגנה
  3. שיפור איכות באחסון ירקות שורש
  4. שילוב סינרגי של שיטות ידידותיות להדברת גורמי מחלה לאחר אסיף
ד"ר ד"ר יונתן בוחבוט, המחלקה לאנטומולוגיה
jonatan
  1. המעבדה שלנו בוחנת את המנגנונים המולקולריים העומדים בבסיס חוש הריח של יתושים, כדי לפתח חומרים דוחי ומושכי יתושים ואף מלכותי.
  2. אפיון שונות מולקולארית, ביוכימית וטווח פונדקאית בתוך אוכלוסיות חיידקים פתוגנים של צמחים.
  3. מחקר מכוון לפיתוח שיטות חדישות לאבחון חיידקים פיטופתוגניים.
ד"ר שאול בורדמן, המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
saul
  1. היבטים מולקולרים ביחסי גומלין צמח-פתוגן עם דגש על זיהוי ואפיון גנים של חיידקים הקשורים בפתוגנזה.
  2. אפיון שונות מולקולארית, ביוכימית וטווח פונדקאית בתוך אוכלוסיות חיידקים פתוגנים של צמחים.
  3. מחקר מכוון לפיתוח שיטות חדישות לאבחון חיידקים פיטופתוגניים.
פרופ' עדו ברסלבסקי, המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
ראש התוכנית העל פקולטאית לביוטכנולוגיה באוניברסיטה העברית
“ido”
  1. ביופיסיקה של מזון
  2. חלבונים נקשרי קרח
  3. תהליכי קפיאה
  4. שימור בקור - קריוביולוגיה
  5. הדפסה תלת מימדית של חומרי מזון
ד"ר דניאל ברקן, ביה"ס לווטרינריה, הפקולטה לחקלאות
 
  1. תכנון ובניה של חיידקים רקומביננטים – במיוחד ממשפחת המיקובקטריה – לצרכי אימונטראפיה במחלות שונות, כולל סרטן.
  2. תכנון ובניה של חיידקים אומונוגניים כוקטורים לחיסונים כנגד פתוגנים אחרים, כולל וירוסים, חיידקי בע"ח ועוד.
  3. פיתוח של מולקולות קטנות כמעכבים של תהליכים אנזימטיים חיוניים לפתוגנזה בחיידקים אלימים.
פרופ' אריה גרטלר, המחלקה לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
arieh
  1. הינדוס של חלבונים רקומביננטים במערכות פרוקריוטיות.
  2. חקר הפעילות של לפטין, הורמון הגדילה, פרולקטין ולקטוגן שליתי תוך שימוש במוטנטים רקומביננטים של הורמונים הנ"ל.
  3. לימוד של איטרקציה בין חלבונים בתאים חיים תוך שימוש בשיטה של FRET (Fluorescence resonance energy transfer).
ד"ר ניר דאי, מינהל המחקר החקלאי, מכון וולקני
 
  1. בקרת הפריחה בתות דיפלואידי ואוקטפלואידי
  2. מטבוליזם משניים וחומרי טבע נוספים בתות-שדה
  3. עמידות למחלות ולמזיקים בתות-שדה
פרופ' יצחק הדר, המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
 
  1. פירוק אנזימטי של ליגנוצלולוז.
  2. קליטה של ברזל במיקרואורגניזמים וצמחים.
  3. גידול פטריות מאכל.
ד"ר אמיר היימן, המחלקה לכלכלה ומינהל בחקלאות
 
  1. התנגדות צרכנים לביוטכנולוגיה ודרכים להתגבר עליה.
  2. שיווק מוצרים טרנסגניים.
  3. שינוי ענפי בעקבות מעבר לביוטכנולוגיה.
  4. שיווק ידע וזכויות יוצרים.
פרופ' אורנה הלוי , המחלקה למדעי בעלי-חיים
 
  1. בקרת חלוקה והתמיינות של תאי שריר שלד.
  2. מניפולציות סביבתיות של עוברי עופות כאמצעי להגדלת שריר שלד.
ד"ר אריה הראל, המחלקה לחקר ירקות, המכון למדעי הצמח, מכון וולקני
 
  1. Studying the genetic base of plant microbe interactions, focus on tomato-Botrytis cinerea system.
  2. Evolutionary forces that shape the genomes of microbial phytopathogens (fungi, and bacteria)
פרופ' שמואל וולף, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
shmulik
  1. מטבוליזם של פחמימות בצמחים.
  2. לימוד מנגנוני הבקרה של תנועת סוכרים ומקרומולקולות בצמח.
  3. לימוד גורמי הבקרה של נביטת זרעים.
פרופ' אלכסנדר ויינשטיין, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
פרופ' אלכסנדר ויינשטיין
  1. השבחה מולקולרית של פרחים.
  2. הנדסה גנטית של צמחים ע"י הכוונת ביטויים של גנים לזמן ולמקום הרצויים.
  3. לימוד ויישום מנגנונים מולקולריים האחראים ליצירת צבע וריח בעזרת שיטות גנומיות.
פרופ' דודו וייס, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
 
  1. בקרה מולקולרית של תהליך התפתחות הפרח.
  2. בקרה מולקולרית של פיגמנטציה בפרחים.
  3. מעבר סיגנל (Signal Transduction ) הורמונלי, תוך תאי.
  4. גנומיקה בצמחים.
  5. בקרה מולקולרית של ייצור ריח בפרחים.
פרופ' חנוך זוסנק, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
 
  1. דיאגנוסטיקה של מחלות וירליות בצמחים.
  2. יחסי גומלין וירוס-צמח-חרק.
  3. גנומיקה של חרקים מזיקים לחקלאות.
  4. עמידות צמחים מפני מחלות וירליות.
פרופ' דניאל זמיר, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
  שימוש בסמנים מוליקולרים לאיתור גנים המשפיעים על תכונות יבול ואיכות בעגבנייה.
ד"ר רן חובב, מינהל המחקר החקלאי, מכון וולקני
 
  1. מטבוליזם של חומצות שומן וטריגליצרידים בצמחי שמן.
  2. שילוב של כלים גנטיים וגנומיים לחקר תהליכי מילוי הגרגר באגוזי-אדמה וכותנה.
  3. עמידויות למחלות ומזיקים באגוזי-אדמה.
  4. מניפולציה גנטית של מרכיבי שמן ליצירת מוצרים תעשייתיים חדשים באגוזי אדמה.
ד"ר צבי חיוקה
Zvi
  1. פיתוח אריזות מזון אנטימיקרוביאליות חדשות
  2. תיכנון וסינתזה של חומרים משמרים במזון
  3. פיתוח חומרים אנטיביוטיים המעכבים מסלולי תקשרות שונים בבקטריות של מזון
ד"ר יעל חפץ , המחלקה לאנטימולוגיה
  פוריות בחרקים: זיהוי גנים המשפיעים על הפוריות של הנקבה.
  1. שינויים החלים בביצית ובתא-זרע המאפשרים הפריה.
  2. מנגנון חדירת תא הזרע לביצית (mechanism of sperm entry).
  3. יחסי הגומלין בין הביצית, תא הזרע ומערכת הרבייה הנקבית המביאים להפריה מוצלחת וצאצאים חיוניים.\
  4. השפעת גיל הנקבה על הפוריות (aging and reproduction).
דר' אדוארד יורקביץ, המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
edouard
  1. Structure and functions of rhizosphere and phyllosphere microbial populations.
  2. Diversity, ecology and evolution of predatory bacteria.
  3. Molecular biology of the life cycle of Bdellovibrio and like organisms.
  4. Structure and functions of bacterial communities associated with the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata.
פרופ' עודד ירדן, המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
 
  1. הנדסה גנטית בפטריות.
  2. אנליזה מולקולרית של תהליכי גידול והתפתחות בפטריות בעלות עניין כלכלי.
ד"ר זהר כרם, המחלקה לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
 
  1. אנליזה של חומרי טבע בצמחים, בתרביות ובצמחים מהונדסים.
  2. שימוש בצמחים מהונדסים כמקור למזון פונקציונלי.
  3. שימוש באנטיאוקסידנטים טבעיים ובחומרי טבע נוספים כחוצרי מוצא לטיפול בתאים סרטניים ולעיבוד הפרשת הורמונים.
ד"ר צבי לודמיר, המחלקה לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
 
  1. מיצוי והפרדה של חומרי טבע
ד"ר אפרת מונסונגו אורנן, המחלקה לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
 
  1. תפקיד המטריקס מטלופרוטאינזות בהתפתחות השלד
  2. מעורבות גורמי גדילה וציטוקינים בהתפתחות השלד
  3. מסלולי העברת הסגנל התאי כתוצאה מלחץ מכני
  4. עיכובי גדילה וגדילת פיצוי בכונדרוציטים בלוחית הגדילה
  5. בנית פרופיל ביטוי ללוחית גדילה במהלך התפתחות השלד שימוש בתאי גזע מזאנכימלים בהנדסת רקמות
ד"ר מרגנית לוי, המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
 
  1. הבסיס המולקולארי של יחסי גומלין צמח-פטרייה
  2. הנדסה מטבולית של חומרי טבע צמחיים אנטי פטרייתיים
  3. דרך הפעולה וההשפעה של חומרי טבע צמחיים על פתוגניות של פטריות.
  4. בידוד ואפיון גנים המעורבים בהתמודדות הפטרייה עם מנגנוני הגנה צמחיים
ד"ר נעם מאירי, מינהל המחקר החקלאי, מכון וולקני
 
  1. עיכוב מולקולארי של גנים הקשורים לבקרת טמפרטורה.
  2. זיהוי מסלולים המבקרים תהליכי זיכרון ולמידה.
  3. הבנת מנגנונים אפיגנטיים.
ד"ר מנחם מושליון, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
 
  1. מנגנונים מולקולריים המבקרים את חדירות המים בשורש.
  2. מנגנוני קליטת CO2 ומולקולות קטנות-לא טעונות אחרות אל התא הצמחי.
פרופ' רינה מידן, המחלקה למדעי בעלי-חיים
 
  1. פיתוח מבחני טראנספורט של יונים וחלבונים בין ודרך תאי אנדותל.
  2. פתוח RNAi לחלבוני מערכת האנדותלין.
  3. הבנת מנגנונים מולקולרים בפעילות של גורם גדילה ייחודי לתאי אנדותל מיקרווסקולריים.
פרופ' עמוס נוסינוביץ, המחלקה לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
 
  1.    אימובליזציה של מיקרואורגניזמים, אנזימים וכיוצא באלו למטרות שונות כמו: תסיסה ממושכת, הפקת תרופות וייצור מזון בדרכים חדשות.
  2. מנגנוני הדבקה ודבקים ביולוגיים פוליסכרידיים ויישומם בהעברת תרופות וחומרי טבע דרך העור וע"י מדבקות שמקורן ב-exudates.
  3.   מנגנוני סילוק טעמי לוואי ממי שתייה וממים שמשמשים באקווה-קולטורה ע"י מיקרואורגניזמים וע"י ספיחה ספציפית בקפסולות שכוללות מלאנים.
  4. שילוב של ציפויים ותוספים משני הגבה כימית ו/או תכשירים מתאימים למניעת וסילוק ווירוסים ומיקרוארגניזמים ממשטחים שמשמשים בתעשיות הרביית צמחים והשגת שיפור בגידולם.
  5.   לימוד ופיתוח שיטות חדשות לגידול מהיר של תאים אנימאליים ע"י פעולות מכאניות שתלויות בזמן ובפרמטרים ביולוגיים אחרים.
ד"ר מאשה ניב המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
edouard
  1. הכרה מולקולארית וחישת טעם וריח
  2. תיכנון ממוחשב של מעכבי העברת סיגנל תאי, פפטידים וחומרי טעם וריח
  3. ביואנפורמטיקה מבנית של חלבונים, סריקה חישובית של ליגנדים, דינמיקה מולקולארית
  4. דגש על GPCRs וקינאזות
  5. המחקר במעבדה הוא חישובי והתנהגותי (מבחני חישת טעם בבני אדם)
דר' ברטה סיון, המחלקה למדעי בעלי-חיים
 
  1. פיתוח אמצעים לאילוץ הטלה בדגים.
  2. הביוכימיה של הרצפטורים ל- GNRH ודופאמין בדגים.
  3. גונדרופינים רקומביננטים.
  4. Signal Transduction.
פרופ' אילן סלע, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
 
  1. וירוסים של צמחים ושל דבורים.
  2. יחסי גומלין בין גנום אירוס וגנום.
  3. צמחים טרנסגניים עמידים לוירוסים.
  4. צמחים טרנסגניים ללימוד בקרת ביטוי.
  5. השתקת גנום ברמת RNA.
  6. פיטופלסמות.
דר' אלון סמך, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
 
  1. חקר בקרת מועד הפריחה בצמחי מודל שונים (ארבידופסיס, עגבניה, אספסת קטועה, שעונית) בשיטות פיזיולוגיות, גנטיות ומולקולריות.
  2. פיתוח כלים ביוטכנולוגיים לשינוי מועד הפריחה של צמחים.
פרופ' דב פרוסקי, מינהל המחקר החקלאי, מכון וולקני
 
  1. בקרת תהליכי פתוגיניזה בפטריות פתוגניות.
  2. השפעות תנאי סביבה על שפעול גנים לתוקפנות בפטריות.
  3. ביוסינטזה של חומרי טבע האחראים לעמידות פרי כנגד פטריות פתוגניות.
פרופ' אהרון פרידמן, המחלקה למדעי בעלי-חיים
 
  1. התפתחות מערכת החיסון האנטרית ותפקודה.
  2. תפקידה של מערכת החיסון המולדת בהגנת המעי בימים הראשונים לחיים.
  3. איתור נשאים לנוגדנים, איפיונם ותפקודם בעופות.
  4. השפעת רעלנים ממקור פטרייתי על תפקוד מערכת החיסון האנטרית
ד"ר איל פרידמן, המחלקה למדעי הצמח, מכון וולקני
  1. פלסטיות פרוטאומית ושימושיה לעמידות צמחים ואצות לחום Plastic proteomic variation and its utilization for engineering heat tolerance in algae and plants
  2. איתור ובידוד מוטציות המבקרות מסלולים לאיכות זרעים בדגניים תוך שימוש בריצוף מתקדם וכלים חישוביים Next generation sequencing and allele mining for quality traits in cereal grains
  3. גנטיקה כמותית מולקולרית Quantitative molecular genetics
פרופ' נור צ'חנובסקי,המחלקה לאנטומולוגיה, המכון להגנת הצומח, מינהל המחקר החקלאי
 
  1. The insect antiviral response
    התגובה האנטי-ויראלית בחרקים: המערכת החיסונית המולדת , RNAi ואפופטוזיס
  2. נגיפי חרקים: Baculoviruses בקולווירוסים טווח פונדקאית, גישות מולקולריות בהדברת מזיקים
  3. נגיפי דבורים: Bee viruses
ד"ר שי קובו, המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה, הפקולטה לחקלאות
 
  1. פיתוח חומרי הדברה המבוססים על פגיעה ממוקדת בכרומוזומים של פטריות פתוגניות
ד"ר נדב קשטן, המחלקה למחלות צמחים ומיקרוביולוגיה
nadav
  1. Microbial Systems Biology
  2. Microbial Ecology
  3. Plant Microbiome
פרופ' רם רייפן, המחלקה לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
  השפעה ומנגנון פעולה של מרכיבים בתזונה על תהליכי דלקת.
פרופ' עדה רפאלי, מינהל המחקר החקלאי, מכון וולקני
  איפיון קולטנים ל- PBAN (ניואורופפטיד המבקר יצירת פרומוני-מין בעשי לילה): בסיס לפיתוח וגילוי אנטגוניסטים לביוסינטזת פרומון בעשים מזיקים. זיהוי ובקרה גנטית של אנזימים מסוג desaturase ו- acetyl CoA carboxylase המעורבים במסלול הביוסינטתי של פרומוני מין בנקבות עשים מזיקים. זיהוי גן המקודד ל-sex peptide ומעורב בעיכוב ביוסינטזת פרומון מין לאחר ההזדווגות בעשי לילה
פרופ' עודד שוסיוב, המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות
 
  1. הנדסת חלבונים קושרי צלולוז.
  2. מודיפיקציה של דפנות תאים בצמחים טרנסגנים.
  3. חלבון קושר אקטין לבקרת תנועת תאים ואנגיוצ'נזיס.
ד"ר שרון שלזינגר, המחלקה למדעי בעלי חיים, הפקולטה לחקלאות
 
  1. תאי גזע עובריים
  2. תכונות מחדש של תאים (reprograming, ips cells)
  3. פרות טרנסגניות
ד"ר משה שמש, המחלקה לחקר איכות מזון ובטיחותו, מכון וולקני
 
  1. מניעת היווצרות ביופילמים תוך לימוד מנגנוני התבססות והישרדות של חיידקי בצילוס
  2. פיתוח טכנולוגיות חדשניות למניעת התיישבות, התרבות והתפשטות חיידקים בחלב ובמוצריו
  3. לימוד מנגנוני התבססות של חיידקים תרמו-אצידופיליים במזון
דר' רוני שפירא, המחלקה לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
 
  1. פיתוח כלים מולקולרים לביטוי חלבונים (הקשורים בנטרול רעלנים ובסרטן) בחיידקים פרוביוטים.
  2. בידוד חיידקים ואפיון חלבונים וגנים המעורבים בנטרול מיקוטוקסינים.
  3. בידוד ואפיון בקטריוצינים ולימוד המערכת המולקולארית המקדדת לביטויים, לימוד הקשר מבנה תפקיד ושימוש כמשמרי מזון טבעיים.
  4. מנגנוני סינרגיזם בין פפטידים אנטימיקרוביאלים לחומרי טבע.
  5. אפיון גנים בחיידקים המעורבים בעמידות וברגישות לחומרי טבע.
פרופסור אורן תירוש, המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה
oren
  1. התפתחות מחלת הכבד השומני: הבנת השפעות תזונתיות.
  2. Redox signaling and metabolism
  3. מעורבות ניטריכ אוקסיד ותהליכי הפוקסיה במטבוליזם של גלוקוז ומניעת היפו והיפרגליקמיה.
  4. תהליכי חמצון שומנים וחמצון אמינים לאחר צריכת מזון. השפעת מרכיבי הדיאטה הים תיכונית והמערבית.


| החוג לביוטכנולוגיה - עמוד ראשי | מידע למתעניין | מידע על החוג | תכנית לימודים | לימודי השלמה | נהלי הרשמה לחוג | נוהל בחינת גמר | נהלי האוניברסיטה העברית |
| הפקולטה לרפואה - עין-כרם | הפקולטה לחקלאות - רחובות | הפקולטה למדעי הטבע ג.רם | טפסים להורדה | קישורים נוספים | הודעות לסטודנטים | יצירת קשר |