הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית האוניברסיטה העברית בירושלים

דבר ראשת בית הספר למדעי תזונה

ברוכות/ים הבאות/ים לאתר האינטרנט של בית הספר למדעי התזונה בפקולטה לחקלאות, שבאוניברסיטה העברית. אני רוצה לספר לכן/ם על בית הספר שלנו.

בית הספר למדעי התזונה הוקם בשנת 1969 והיה היחיד בארץ שעסק במחקר תזונתי ובהכשרת סגל מקצועי בתחום התזונה. כמעט כל מובילות תחום התזונה בארץ הן בוגרות בית הספר שלנו, החל מהבכירות במשרד הבריאות, בבתי ובקופות החולים, ורבות אחרות המובילות את תחום המחקר והטיפול התזונתי בארץ ובעולם (יש גם מובילים בתחום, גם הם תלמידינו ולשון הנקבה במקרה זה כוללת אותם כמובן).

גם אני הייתי סטודנטית בבית הספר בפקולטה, וסיימתי את התואר במדעי התזונה ב1990. משם המשכתי לעסוק במחקר בתחום שעניין אותי במיוחד, התפתחות השלד, אנדוקרינולוגיה ומוטציות המובילות לננסות. בשנת 2006 חזרתי לבית הספר לתזונה הפעם כחוקרת ומרצה, והתחלתי לשלב בין התחומים הקרובים לליבי, תזונה והתפתחות השלד (או גדילה). כך שהיום אני מכשירה סטודנטים לתואר ראשון במדעי התזונה (מלמדת אנטומיה פיזיולוגיה ואנדוקרינולוגיה), ובמעבדתי בפקולטה, מכשירה את מדעניות העתיד בנושא השפעת הדיאטה על התפתחות ובריאות השלד.

כמוני, גם החוקרים והמרצים האחרים בביה"ס חוקרים אספקטים שונים של תזונה, ומכשיר מדעני תזונה בעלי עניין בהבנה הבסיסית של תהליכים פיזיולוגיים, ביוכימיים, תאיים ומולקולאריים כשהם מיושמים דרך מחקרים בבני אדם, במודלים פרה קלינים בבעלי חיים ובמערכות תאים. סגל בית הספר לתזונה בפקולטה לחקלאות מונה אוסף של מדענים, מרצים, דיאטנים ורופאים בולטים בתחומם. כולנו מאוחדים תחת המטרה של חתירה למצוינות בחינוך, בטיפול בחולים, במחקר ובשירות לקהילה.

אנו חיים בתקופה של התקדמות יוצאת דופן במדעים הבסיסיים. ברור לנו היום שהבנה טובה יותר שלתחום ומקצוע התזונה יאפשר למנוע את מרבית המחלות הכרוניות בחברה המודרנית. אולם לכל ההישגים המדעיים לא תהיה השפעה אם לא ייושמו לשירות הקהילה. ולכן, הסטודנטים והמרצים בבית הספר מנסים לפתח הבנה טובה יותר של מחסומים המיוחסים להעברת ידע תזונתי. ולכן הפקולטה שלנו מעורבת בצורה פעילה במחקר בתחומי תזונה קהילתית, אחת ממטרותיו של בית הספר היא למצב את עצמו כמוביל הברור בחינוך התזונאים, הדיאטנים ומדעני המזון של המחר. סטודנטים המשלימים לימודים לתואר בוגר, מוסמך ודוקטור ירכשו את המיומנויות המתקדמות והמעודכנות ביותר הדרושות למחקר, לתפקידי הוראה באקדמיה, לעבודה במסגרות הבריאות השונות בתעשייה ובמוסדות ממשלתיים. אני מצפה לראותכם בין מובילי תחום התזונה בארץ ובעולם.

בהצלחה לכולנו, אפרת מונסונגו-אורנן.

ראש החוג פרופ' אפרת מונסונגו-אורנן

e-mail: efrat.mo@mail.huji.ac.il

 

© כל הזכויות שמורות לאוניברסיטה העברית בירושלים ק.ג. עיצוב - בניית אתרים