הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית האוניברסיטה העברית בירושלים

תכנית הלימודים

תוכנית הלימודים לתואר "בוגר במדעי התזונה" הוא של 150 נקודות זכות וכוללת קורסי חובה כללים וחוגיים, קורסי בחירה חוגיים וקורסי רשות.
קורסי החובה הכלליים נלמדים בשלושת הסמסטרים הראשונים והם משותפים לכל תלמידי הפקולטה. אלו הם קורסי מבוא לדוגמא, כימיה, פיזיקה, חדו"א, סטטיסטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית וכו' וכן קורס העשרה - פילוסופיה של המדע. קורסי החובה החוגיים מתפרשים על פני כל התואר וכוללים קורסים ייחודים למדעי התזונה כגון: אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם, תזונת האדם, פתולוגיה וקליניקה של מחלות, תורת הראיון, פסיכולוגיה התפתחותית, דיאטטיקה, מבוא לאפידמיולוגיה, חשיבה קלינית, מבוא לשיטות סקר בתזונה ובריאות, בריאות הציבור, תוכניות חינוך תזונתי, השמנה והפרעות אכילה - אטיולוגיה פתולוגיה וגישות טיפול, פיסיולוגיה וקליניקה של תזונת האדם, מיקרוביולוגיה וסניטציה של מזון, ועוד. קורסי החובה כולם מהווים כ-139 נקודות זכות מהתואר. יתרת הקורסים (רשות) נלקחים מסל קורסי בחירה המומלצים על ידי החוג.

הלימודים לתואר "בוגר במדעי התזונה" נמשכים 6 סמסטרים.

תלמיד שיסיים את כל חובותיו לתואר "בוגר במדעי התזונה" רשאי להצטרף להכשרה המקצועית בתזונה קלינית.

תוכנית ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית היא באחריות משרד הבריאות בלבד.

רשאי להצטרף לתוכנית ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית תלמיד שבידו אישור (מהמזכירות לענייני הוראה ותלמידים של הפקולטה לחקלאות) על סיום חובותיו

ללימודי הבוגר בממוצע משוקלל של 70 לפחות ועל זכאותו האקדמית להתקבל להכשרה המקצועית בתזונה.

פרטים בשנתון - רשימות קורסים

הנחיות להכנת תכנית עבודת גמר

© כל הזכויות שמורות לאוניברסיטה העברית בירושלים ק.ג. עיצוב - בניית אתרים