עוד בימי קדם פיתח האדם טכנולוגיות הנסמכות על תהליכים ביולוגיים לצורך ייצור מוצרים, כולל אפיית לחם, הכנת גבינות, יין ובירה, ועיבוד סיבי פשתן, משי ועורות, וזאת מבלי להבין את הצד המדעי של תהליכים אלו. מדע הביוטכנולוגיה עוסק בניצול תהליכי החיים במערכות ביולוגיות (כולל נשימה, תזונה, הפרשה, רביה, תורשה ועוד) לצורך ייצור מוצרים בתחומי התעשייה, הרפואה, החקלאות והקוסמטיקה, תוך שימוש בתאים, רקמות ומיקרואורגניזמים, או בחומרים המופקים מהם כגון גנים, אנזימים והורמונים. בזכות גילויים מדעיים בתחום ההנדסה הגנטית זוכות בשנים האחרונות פירמות רבות העוסקות בביוטכנולוגיה להצלחה רבה, ביניהן חברת הדגל הישראלית "טבע". על כן מהווה תחום פורץ דרך זה מקור תעסוקה מבטיח לכל העוסקים בו.
התכנית המשולבת בכלכלת סביבה וניהול וביוטכנולוגיה בחקלאות מבוססת על שילוב אינטרדיסציפלינרי של תחומי הכלכלה והביוטכנולוגיה במטרה להכשיר בוגרים בעלי רקע השכלתי רחב המסוגלים להבין ולתרום במרחב המשלב בין מדעי החברה ומדעי הטבע והחיים. שילוב זה משתייך לתחום מדעי מתפתח המכונה ביו-כלכלה (bioeconomics), המהווה בסיס לדיאלוגים בין-תחומיים יצירתיים בין ביולוגים, אקולוגים וכלכלנים. שיתוף הפעולה בין הדיסציפלינות מבוסס על ההכרה בכך שהביולוגיה יכולה לסייע בהסבר מאפיינים של הכלכלה האנושית, והכלכלה תורמת להבנת תהליכים ביולוגיים ואקולוגיים טבעיים. נקודות ההשקה כוללות תחומי מדע העוסקים במחקר ביומטרי, כלכלה עצבית, כלכלה אקולוגית, כלכלה אבולוציונית, תורת המשחקים, כלכלה פוליטית, התנהגות צרכנים, מחקרים אתניים, אתולוגיה, אקולוגיה התנהגותית, ביולוגיה מערכתית, ביולוגיה אבולוציונית, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה אבולוציונית, אתיקה ועוד.
התכנית המשולבת בכלכלת סביבה וניהול וביוטכנולוגיה בחקלאות מכשירה בוגרים שהם כלכלנים וביוטכנולוגיים כאחד, ובכך פותחת בפניהם אופקי תעסוקה מגוונים, הן בתחומי הפיתוח הביוטכנולוגי והן בשדרות הניהול והיזמות העסקית. תכנית הלימודים המאתגרת כוללת קורסים בהיקף של 150 נ"ז ומחייבת את תלמידיה לעמוד בדרישות של קורסי המפתח בשני התחומים. הקורסים בביוטכנולוגיה כוללים היבטים הקשורים הן לבעלי חיים, הן למיקרואורגניזמים ולמזון והן לצמחים, והתלמידים נחשפים לרקע התיאורטי הדרוש ומתנסים בעבודת מעבדה תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.